Geofoto potpisao dva ugovora vrijedna 18,5 milijuna kuna

Bez autora
Aug 27 2011

Vodeća europska tvrtka na području geodezije i geoinformatike, Geofoto, osnivača i vlasnika Zvonka Biljeckog, potpisala je u petak dva nova ugovora o poslovnoj suradnji ukupne vrijednosti 18,5 milijuna kuna. Ugovori su potpisani s Državnom geodetskom upravom i Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Za aviosnimanje i izradu digitalnog ortofota Geofoto je s Državnom geodetskom upravom potpisao 12,5 milijuna kuna vrijedan ugovor, a taj će posao biti povezan i s aktualnom temom – legalizacijom bespravne gradnje. Upravo zbog velikog interesa javnosti za tu temu, projekt bi trebao biti realiziran u što kraćem roku, zbog čega uz zagrebački Geofoto projekt izvodi i osječka tvrtka Geodetski zavod. Inicijator i koordinator projekta je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Nadzor i kontrolu projekta provodit će stručnjaci Državne geodetske uprave.

Geofoto potpisao dva ugovora vrijedna 18,5 milijuna kunaVodeća europska tvrtka na području geodezije i geoinformatike, Geofoto, osnivača i vlasnika Zvonka Biljeckog, potpisala je u petak dva nova ugovora o poslovnoj suradnji ukupne vrijednosti 18,5 milijuna kuna.

Ugovori su potpisani s Državnom geodetskom upravom i Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Izrada digitalnog ortofota

Za aviosnimanje i izradu digitalnog ortofota Geofoto je s Državnom geodetskom upravom potpisao 12,5 milijuna kuna vrijedan ugovor, a taj će posao, kako objašnjavaju u priopćenju, biti povezan i s aktualnom temom – legalizacijom bespravne gradnje.

Upravo zbog velikog interesa javnosti za tu temu, projekt bi trebao biti realiziran u što kraćem roku, zbog čega uz zagrebački Geofoto projekt izvodi i osječka tvrtka Geodetski zavod.

Europski zahtjevi

Inicijator i koordinator projekta je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Nadzor i kontrolu projekta provodit će stručnjaci Državne geodetske uprave.

Drugi ugovor, vrijedan šest milijuna kuna, Geofoto je potpisao s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, i to za potrebe kontrole poljoprivrednih površina na terenu, odnosno kako bi se isplatile objektivne subvencije u poljoprivredi. To je peti projekt u nizu koji je Geofoto ugovorio i izradio za potrebe Agencije, a svi će radovi biti završeni do kraja godine, navodi se.

Nakon ovog projekta Hrvatska bi u potpunosti trebala ispuniti europske zahtjeve u području kontrole kvalitete subvencija u poljoprivredi. Podizvođač je projekta Geodetski zavod Celje, poručuju iz Geofota.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik